Paljastus Baywatchin kulisseista – tiukkoja painorajoja valvottiin tarkasti

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kaikkien aikojen legendaarisimpiin lukeutuva ysärisarja lienee Kalifornian rannoille keskittynyt Baywatch, joka tarjosi monia elämänohjeita katsojilleen. Sarjan juoni koostui pääasiassa siitä, että siinä nähtiin kauniita hyväkuntoisia ihmisiä juoksemassa rannalla bikineissä.

Hyvä konsepti vaati kuitenkin tähdiltään uhrauksia, sillä sarjan näyttelijöiden 25-vuotistapaamisessa paljastui, että sopimuksiin oli laitettu kohtia, joilla vaadittiin tähdiltä jatkuvaa painontarkkailua. Kukaan ei saanut lihoa, tai tuli ongelmia.

– Oli 2,5 kilon säätövara, josta ei voinut mennä ylös tai alas, kertoi näyttelijätär Nicole Eggert Entertaiment Tonight -lehdelle.

– Jos teit jotain lihoaksesi tai laihtuaksesi liikaa, olit pulassa, jatkoi kollega Traci Bingham.

Baywatch-televisiosarja kertoi kalifornialaisista hengenpelastajista – heidän arjestaan ja yksityiselämästään. Sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuosina 1989 – 2001. Ohjelmaa tähdittivät David Hasselhoff, Pamela Anderson, Yasmine Bleeth, Alexandra Paul, David Charvet ja Jeremy Jackson.