Nainen elää 50 haisunäädän kanssa: ”Upeita, kauniita eläimiä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Rakkaus yleensä voittaa, vaikka vastassa olisi minkälaisia haasteita. Vanhan sanonnan mukaan kauneus on myös katsojan silmässä. Nämä lausahdukset pätevät esimerkiksi erään amerikkalaisnaisen tapauksessa.

Deborah Cipriani pitää Yhdysvaltojen ainoaa haisunäätien pelastuskeskusta ja hoitaa kotonaan 50 eläintä. 55-vuotias ohiolainen nainen tietää, että ominaistuoksunsa takia monikaan ei haluaisi haisunäätiä lemmikeikseen. Hän on kuitenkin eri mieltä, ja antaa otusten muun muassa nukkua sängyssään.

– Minulla on paljon haisunäätiä talossa, niillä on erilaiset luonteet. Pidämme niitä kuin perheenjäseniä. Haisunäädät eivät ole haisevia pikku otuksia, vaan upeita, kauniita eläimiä, kertoi Cipriani Daily Mirror -lehdelle.

Nainen hankki ensimmäisen haisunäädän lemmikikseen vuonna 2000 selvitäkseen äitinsä kuolemasta. Hän on kiintynyt eläimiin niin paljon, että päätti omistaa elämänsä niiden hoivaamiseen. Mukana auttaa 51-vuotias Kevin-aviomies. Ciprianin koti tunnetaan Skunk Haven -nimellä. Hän on järjestänyt jopa oman Skunk Fest -tapahtuman, joka kerää yhteen haisunäätäfanit kaikkialta Yhdysvalloista.