Tyra Banks raivostui kopioinnista – haastoi mainostajat oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaiskaunotar ja supermalli Tyra Banks oli ennen Huippumalli haussa -ohjelman kehittämistä pitkän aikaa tunnettu supermalli. Taannoin 39-vuotias neitokainen nähtiin kuvissa, joissa hän oli laittautunut muiksi supermalleiksi.

Nyt Tyra Banks on raivostunut hänen imagoaan hyväksikäyttävien peruukkien vuoksi. Huippumalli on nostanut oikeusjutun yhtiöitä vastaan, jotka ovat hänen mukaansa käyttäneet tekohiuksia mainostaessaan luvatta Banksin ”nimeä, valokuvaa, imagoa ja identiteettiä”. Yhtiöt ovat esimerkiksi käyttäneet mallin kuvaa mainostaessaan ”Tyra Banks -tyylisiä” peruukkeja.

TMZ-verkkosivuston mukaan Huippumalli haussa -tähti vaatii oikeuden pöytäkirjoissa hänen tavaramerkkiään loukkaavien peruukkien valmistuksen lopettamista. Lisäksi hän vaatii yhtiöiltä ainakin 10 miljoonan dollarin, eli noin 7,4 miljoonan euron korvauksia.

Banks lopetti uransa catwalkilla vuonna 2005. Hän on kuitenkin tämän jälkeen poseerannut esimerkiksi lehtikuvissa. Neito juonsi omaa The Tyra Banks Show -ohjelmaansa sekä tuottaa, tuomaroi ja juontaa Huippumalli haussa -sarjaa.