9-vuotias salamatkustaja livahti lentokoneeseen: ”En ole ikinä kuullut tällaisesta”

Matkailu · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen hallitus on parhaillaan suljettu, mikä näkyy esimerkiksi puutteina lukuisissa julkisissa palveluissa. Minneapolisissa sijaitsevan lentokentän viranomaiset eivät työntekijöiden lomautuksista johtuen huomanneet alaikäisen lapsen nousseen lentokoneeseen ilman lippua.

Yhdeksänvuotias poika onnistui nousemaan Las Vegasiin lentäneeseen lentokoneeseen ilman lippua ja huoltajaa. Koneen henkilökunta alkoi vasta lennon aikana ihmettelemään lentokoneessa ollutta yksinäistä poikaa. He huomasivat, ettei lennolla pitänyt olla yhtäkään alaikäistä matkustajaa ilman huoltajaa.

– Olen ollut töissä lentokentällä 13 vuoden ajan, ja terminaalimme läpi kulkee joka vuosi yli 33 miljoonaa ihmistä. En ole ikinä kuullut tällaisesta, Minneapolis-Saint Paulin kansainvälisen lentokentän edustaja Patrick Hogan kertoi toimittajalle.

Reuters-uutistoimiston mukaan tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun tapauksen yhdeksänvuotias poika tekee jotain vastaavaa. Minneapolisissa asuva poika on aikaisemmin onnistunut esimerkiksi livahtamaan yksin ilmaiseksi paikalliseen vesipuistoon kävelemällä sisään monilukuisen perheen perässä. Pojan väitetään myös varastaneen taannoin auton ja jääneen kiinni poliiseille moottoritiellä.