Hämmentävä uutuus lentomatkailuun – maksa viereinen penkki tyhjäksi

Matkailu · Stara.fi

Miljoonat lentomatkustajat pohtivat päivittäin sitä, että puolityhjässä lentokoneessa juuri heidän viereensä oli istutettu toinen matkustaja. Nyt tilanteeseen on keksitty oivallinen ratkaisu, jonka SpiceJet-lentoyhtiö on ensimmäisenä kehittänyt ja ottanut käyttöön.

Intialaisen SpiceJetin asiakkaat voivat halutessaan varmistaa pienellä lisämaksulla, että heidän viereinen penkki jää tyhjäksi, mikäli lento ei ole loppuunmyyty. Samalla tavalla esimerkiksi pariskunnat voivat varmistaa, että he saavat olla kahdestaan vaikka koko rivillä. Kyseessä on Empty Seat Option, eli ESo, jonka on määrä varmistaa matkustajien mukavampi matka.

Mikäli lentokone tulee kuitenkin täyteen, jättää lentoyhtiö lisämaksun veloittamatta asiakkaalta ja viereen tuleekin siinä tapauksessa toinen matkustaja. Mikäli koneeseen jää vain muutama vapaa paikka, jaetaan tyhjät penkit palvelua usein käyttävien kesken, yhtiö kertoo verkkosivuillaan.