Näihin suurkaupunkeihin suomalaiset suuntaavat syyslomalla

Matkailu · Stara.fi

Etelä-Suomen kouluissa vietetään syyslomaa ensi viikolla, ja Pohjois-Suomen kouluissa sitä seuraavalla viikolla. Hotellihaku Trivago selvitti suomalaisten suosikkikohteet koulujen syyslomille. Listan ykköseksi nousi selkeästi Lontoo noin 15 prosentin osuudellaan kaikista hauista.

Mitalisijoille ylsivät kaksi muuta Eurooppalaista suurkaupunkia, Barcelona ja Berliini, jotka ovat myös hintatietoisen matkaajan unelmakohteet tässä kuussa. Molemmissa kaupungeissa hotellihuoneiden hinnat laskevat nimittäin lähes 15 prosenttia syyskuusta. Hintatiedot käyvät ilmi Trivagon hotellihintaindeksistä, jonka hotellihintojen vertailusivusto julkaisee kuukausittain.

Suomalaiset suosivat syyslomamatkoillaan Euroopan kaupunkikohteita. 15 parhaan joukkoon mahtuvat niin pohjoismaiset kestosuosikit Kööpenhamina ja Tukholma kuin Etelä-Euroopan helmet Rooma ja Nizzakin. Nizza onkin kannattava matkakohde lokakuussa hotellihuoneiden hintojen pudotessa neljänneksen viime kuusta. Myös listan hopea- ja pronssisijoille sijoittuneissa Barcelonassa ja Berliinissä huonehinnat laskevat syyskuusta.