Vuoristorata jumiutui kesken ajon – matkustajat jäivät korkeuksiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huvipuistokävijöiden suurin pelko lienee se, että jokin huvittelulaitteista menee rikki kesken ajelun. Toisinaan maailman huvipuistoissa tapahtuu kohtalokkaita onnettomuuksia, ja nyt otsikoihin on noussut Floridan Universal Studiosilla tapahtunut hieman kevyemmän luokan episodi.

Kyseessä on Floridan Universal Studiosin huvipuistossa sijaitseva Hollywood Rip Ride Rockit -niminen vuoristorata, joka jäi kesken ajon jumiin silmukan päälle. Associated Pressin mukaan onnettomuus johtui tietokoneviasta, joka pani vuoristoradan turvatilaan ja pysäytti vaunut. Matkustajat pelastettiin vaunusta poikkeusreittiä pitkin.

Kyseessä ei suinkaan ole ainoa tänä vuonna tapahtunut vuoristorataonnettomuus. Kerroimme kesällä, kuinka brittiläisen Alton Towers -huvipuiston Smiler-vuoristoradasta irtosi suuri mutteri kesken kierroksen. Kyseinen rata kulkee 80 kilometriä tunnissa. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.