Valtava silta kohtasi loppunsa – näyttävä räjäytys videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan vanhat rakennukset ja sillat joutuvat purku-uhan alle, koska ne ovat liian vaarallisia ympäristölle ja ihmisille. Nyt verkossa näytetään näyttävä video siitä, kuinka Yhdysvalloissa sijaitsevan sillan purkutyöt aloitetaan räjäyttämällä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä on Kansasissa sijaitseva Missouri-joen ylittävä Earhart Memorial Bridge. Videolla näkee selvästi, kuinka järjestelmällisesti räjähteet on asennettu sillan pilareihin. Associated Pressin mukaan purkutyöt ovat aiheuttaneet myös vedenpinnan nousua. Silta puretaan osissa ja videolla nähdään ensimmäinen räjähdys.

Kerroimme keväällä toisestakin sillan purkutyöstä, joka oli tosin vahingon aiheuttama. Kyseessä oli Teksasissa sijaitsevan puusillan tuhoisa palo, jota yritettiin sammuttaa 15 tuntia tuloksetta.