110 tuuman televisio valtaa olohuoneet?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni muistaa vielä putkitelevisioiden aikakauden, kun olohuoneen kirjahyllyn tasolla nökötti kookas ja painava kodin viihdekeskus, joissa ei välttämättä ollut edes kaukosäädintä kanavien vaihtamiseksi. Televisiot ovat kehittyneet tästä kymmenien vuosien aikana litteiksi ja kookkaiksi kuvaruuduiksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ensin tulivat litteät kuvaruudut, sitten HD-ominaisuudet ja sen jälkeen 3D-televisiot. Mikäli olohuoneeseensa ei mieli videotykkiä valkokankaineen, voi katselunautintoa hakea myös massiivisen televisioruudun avulla. Kun ennen 28-tuumaista televisionäyttöä pidettiin kookkaana, löytyy nykyään monesta kodista vähintäänkin tästä neljä tuumaa isompi versio.

Samsung on nyt tuonut markkinoille järisyttävän 110 tuuman televisionsa, joka on suurin kotimyyntiin tarkoitettu viihdekeskus. Televisiomallin nimi on UHDTV110, ja se on kuin yksi kodin ikkunoista. Televisio tulee Daily Mailin mukaan myyntiin ensi keväänä, ja se esiteltiin hiljattain Berliinissä messuilla.