Näyttävä tempaus sodan uhrien muistolle – 9 000 silhuettia rantahiekkaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sodassa kaatuneiden muistoa pyritään vaalimaan erilaisilla liputuspäivillä ja juhlatilaisuuksilla ympäri maailman. Esimerkiksi Suomessa on tapana sytyttää kynttilöitä kaatuneiden muistolle. Nyt eräs brittiläinen parivaljakko tempaisi näyttävästi sodassa kuolleiden siviilien muistoksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Andy Moss ja Jamie Wardley tekivät nimittäin Filey Beachin rannalle 9.000 ihmissilhuettia, jotka kuvastivat toisessa maailmansodassa kaatuneita brittisiviilejä. Heidän apunaan oli satoja vapaaehtoisia ympäri maailman ja porukka toteutti projektin 4,5 tunnissa. 

Ranta täyttyi ihmisen muotoisista kuvioista. Mukana oli myös ihmisiä, jotka olivat itse menettäneet läheisiään sodalle. Tempaus toteutettiin Yhdistyneiden kansakuntien hyväksymänä juhlapäivänä, eli 21. syyskuuta vietettävänä kansainvälisenä rauhanpäivänä.