Jasper Pääkköseltä rajua kritiikkiä ministerille: ”Suomi menettää miljoonia”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Parhaillaan Leijonasydän-elokuvassa nähtävä näyttelijä Jasper Pääkkönen on ollut viime kuukausina aktiivisesti esillä julkisuudessa suomalaisten kalakantojen puolestapuhujana. Pääkkönen ei ole säästellyt kommenteissaan ministereitä ja virkamiehiä.

Jasper on tehnyt kalastuksesta mediaseksikkään aiheen, josta kannattaa kirjoittaa. Erityisesti hän vierittää syytä synkästä nykytilasta ministeri Jari Koskisen harteille, sillä ministerillä olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa asiaan myös toisin kuin nyt on tapahtunut.

– Oli olemassa suuri toivo, että kun maa- ja metsätalousministeriksi valittiin kokoomuslainen Jari Koskinen, niin hän ymmärtäisi kokoomuslaisena ministerinä tällaisten asioiden päälle, koska yrittäjyys ja hyvinvoivat kalakannat tuovat valtavaa turismivirtaa Suomeen. Nyt menetämme kaiken merkittävän kansainvälisen kalastusmatkailun muille maille, kuten Venäjälle, Ruotsille, Tanskalle ja Islannille.

– Islannissa pelkästään lohenkalastusmatkailu synnyttää sadan miljoonan euron tulot vuodessa. Irlannissa urheilukalastus on 750 miljoonan euron arvoinen bisnes vuositasolla. Nämä ovat aika isoja lukuja. Yhden ministerin välinpitämättömyys pitää käytännössä huolta siitä, että tämä ei ole meillä Suomessa mahdollista.

– Kaikki ne miljoonat, jotka kalastusmatkailijat voisivat Suomeen tuoda, menevät muualle. Ja tämä kaikki johtuu Koskisen ja Maa- ja metsätalousministeriön täysin välinpitämättömästä kalapolitiikasta.

– Jotkut voivat sanoa, että eikö maailmassa ole tärkeämpiäkin asioita kuin kalat, mutta tämä ei ole mitään viherpiipertämistä tai kalahalailua, vaan kyse on talouspolitiikasta. Jos menetämme kymmenien tai mahdollisesti sadan miljoonien tulot sillä, että suomalaiset kalakannat ovat retuperällä, niin jokin on aika pahasti pielessä.