Jasper Pääkkönen kertoo: Näin sinäkin voit vaikuttaa kalakantoihin!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on huolissaan suomalaisten kalakantojen katastrofaalisesta tilanteesta, jonka parantamiseksi ministeri Jari Koskinen ja maa- ja metsätalousministeriö eivät tee tarpeeksi. Staran haastattelussa Jasper kertoi miten kuka tahansa voi vaikuttaa asiaan.

– Kuka tahansa voi tehdä kaksi asiaa. Sen, ettei osta uhanalaisia tai vaarantuneita kaloja kalatiskiltä. Eihän kukaan nyt ostaisi saimaannorppaakaan kalatiskiltä. Osa meidän kalakannoista on uhanalaisempia kuin saimaannorpat, ja silti niitä on laillista pyytää ja myydä, Jasper Pääkkönen kertoi.

Lisäksi äänestäjät voivat olla osaltaan parantamassa tilannetta äänestyskopissa.

– Toinen asia liittyy Jari Koskisen virkamiesten toteamukseen, ettei lohi äänestä, minkä takia asiaa ei pitäisi liikaa politisoida. Ihmiset kuitenkin äänestävät. Jos kokoomuslainen ministeri esittää ylisuuria pyyntikiintiöitä, ja muut kokoomuksen ministerit tukevat hänen esityksiään, niin ihmisillä on mahdollisuus äänestää jaloillaan. Äänestyskopissa voi tehdä käytännön teon sen puolesta, millaista kalapolitiikkaa haluaa tulevaisuudessa harjoitettavan.