Tiesitkö tämän suutelemisesta? Määrittelee suhteen laadun

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että vain 20 prosenttia ihmisistä tuntee saavansa tarpeeksi hellyyttä osakseen. Näin syksyn pimeinä iltoina ei mikään vedä vertoja huulia puuduttavalle suutelusessiolle. Nyt on paljastettu veikeitä faktoja pusuttelemisesta.

Jos parisuhteessa on hellyyttä, heruu sen myötä usein myös seksiä. Yhdellä pusulla saattaa olla mahdottoman suuri vaikutus, ja nyt The Stir hemmottelee lukijoitaan suudelmiin liittyvillä nippelitiedoilla. Suutelu ei nimittäin ole vain ihmisten suosimaa ajanvietettä, vaan joidenkin eläinten tiedetään pusuttelevan toisiaan. Esimerkiksi simpanssit ja bonobot jakavat muiskuja toisilleen.

Hyvännäköisenä itseään pitävät miehet suutelevat mielellään enemmän. Itsetunto antaa miehille pusuvoimaa, ja tässä saattaa piillä myös syy siihen, miksi naiset aina rakastuvat renttuihin. Sama pätee uroksiin, joilla on ollut enemmän naiskumppaneita. He ovat tavallaan oppineet oikeanlaisen suutelukulttuurin aikojen saatossa ja ymmärtäneet, että miten suuri vaikutus huulien välisellä kemialla on.

Naiset arvostavat suutelemista kuitenkin miehiä enemmän. Myös sillä on vaikutusta, kuinka pari suutelee toisiaan. Ensisuudelma ja pusutyyli määrittelee usein koko suhteen laadun ja keston pitkällä tähtäimellä – jos suut sopivat yhteen, kestää onni yleensä kauemmin. Lisäksi hyvät suutelijat saavat keskenään tutkimusten mukaan terveempää jälkikasvua.

Suutelunautintoon vaikuttavat myös siihen liittyvät hajut ja maut. Miehet yleensä myös ottavat pusukumppanikseen naisen, jonka elimistö on ovulaatiovaiheessa. Näkymätön kemia on mystinen seikka, joka kuitenkin vaikuttaa suutelunautintoihin oleellisesti. Lisäksi kannattaa muistaa, että ahkerasti suutelevat parit ovat onnellisimpia.