Lasillinen viiniä avaamatta pulloa? Uutuuskeksintö tekee sen mahdolliseksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useat viinin ystävät tietävät, että avattu viinipullo täytyy tyhjentää muutaman päivän sisällä. Hapen pääsy pullo nimittäin aiheuttaa sen, että herkullinen viini alkaa nopeasti maistumaan lähinnä etikalta. Coravin-laite lupaa kuitenkin tarjota ongelmaan ratkaisun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mahtipontisesti nimetty Coravin 1000 Wine Access System-laitteen avulla viiniä voi tarjoilla ilman, että pulloon pääsee happea. Laite nimittäin mahdollistaa juoman kaatamisen ilman, että korkkia poistetaan lainkaan. Coravinin neula läpäisee korkin ja päästää pulloon hieman argon-kaasua. Viini virtaa ulos neulan kautta kaasun vaikutuksesta, mutta ei päästä ilmaa sisälle.

Viinipullon korkki laajenee, kun neula vedetään pois. Tällä tavoin pullo sinetöityy uudelleen. Toisin kuin happi, pulloon pääsevä argon-kaasu ei vaikuta viinin koostumukseen tai makuun. Viinin ystävän ei siis tarvitse pitää kiirettä viinin juomisen suhteen – ellei sitten tieten tahtoen halua tyhjentää pulloa kerralla.