Lentomatkustaminen voi aiheuttaa ripulia – asiantuntija paljasti syyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni luulee, että pelkästään matkakohteessa nautitut ruoat ja juomat voivat ikävässä tapauksessa aiheuttaa reissumiehelle vatsavaivoja. Tuore sveitsiläinen tutkimus kuitenkin todistaa, että jo pelkkä lentomatka latistaa matkalaisen suolistotulehduksille.

Zürichin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan korkealla maanpinnan yläpuolella matkustaminen voi aiheuttaa matkustajalle samankaltaisia oireita kuin matkakohteessa sopimattoman ruoan nauttiminen. Tuoreen tutkimuksen mukaan lentäminen voi laukaista ripulia ja vatsakipuja. Oireet johtuvat usein alhaisemmasta happitasosta ja pitkistä lentomatkoista.

Vatsavaivoja voi ehkäistä ennen reissua oikeanlaisella lääkityksellä ja ruokavaliolla. Matkakohteessa tulee myös välttää jääpaloja ja hanavettä, mikäli ei ole varma näiden puhtaudesta. Myös erilaiset maitohappobakteerivalmisteet tasoittavat ja rauhoittavat reissaajan suolistoa helposti, Men’s Health vinkkaa.