”Makkaraa, munia ja Johanna Tukiaisen kirja”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Eräs matkaoppaan työn kohokohdista on saada asiakkailta tuliaisia. Nykyisin lomakohteen kulmakaupasta voi ostaa vaikkapa Batteryä, Lonkeroa ja salmiakkimakeisia, mutta 10 vuotta sitten tilanne oli aivan toinen.

Maailman muutoksista huolimatta turistit tuovat matkaoppaille yhä edelleen mukavia tuliaisia Suomesta. Yleensä tuomisina on makkaraa, salmiakkia, ruisleipää ja Fazerin suklaata, mutta todellisia yllätyksiäkin on tullut. Matkaoppaat-sarjan Terhi Alanya paljasti Staralle erikoisimmat saamansa lahjat.

– Kaksi kiloa makkaraa, keitettyjä munia ja Johanna Tukiaisen kirja, Terhi kertoi.

Matkaoppaat ovat turistien kanssa tekemisissä joskus melko paljon, jolloin matkailija voi alkaa osoittaa merkkejä kiinnostuksesta lähempään kanssakäymiseen. Turisteilta tulee joskus hyvinkin suoria ehdotuksia kauniille nuorille matkaoppaille.

– No, ei mulle, mä olen vanha kurppa. Ehkä mä en ole sen tyyppinen, että mua lähestyttäisiin siinä mielessä. Mutta kun meillä on turisteille hätäpuhelin, niin siihen soittanut joskus kysyy, että kuka opas on puhelimessa. Että ”Ootko sä se blondi?”. Tällaista on totta kai. Meidän oppaammehan ovat nättejä ja nuoria.

– Siis ne ketkä on nättejä ja nuoria. Loput ovat vanhoja kurppia, kuten sanoin. Periaatteessa tuollainen ei siis toimi. Jos joku asia menee pieleen, niin mä en halua ryhtyä puuttumaan näihin juttuihin, mutta totta kai jotkut lähestyvät oppaita.