Awwww! Näin emun poikanen opettelee kävelemään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiassa elävä strutsilintu emu on lentokyvytön lintu. Kyseessä on maailman toiseksi suurin lintu, ja ne voivat kasvaa peräti 60-kiloisiksi jäteiksi. Emun muna painaa noin 800 grammaa, ja kun koiras on hautonut munaa yhteensä 56 päivää, kuoriutuu maailmaan suloinen ja pörröinen poikanen.

YouTubessa on ihastuttava video siitä, kuinka viisi päivää vanhat emun poikaset opettelevat kävelemään. Pikkuisilla on edessään suuri urakka, sillä aikuisena ne pystyvät savuuttamaan juoksemalla huiman 50 kilometrin tuntivauhdin.

Emut saattavat elää jopa 20-vuotiaaksi, joten videon tipusilla on edessään vielä runsaasti aikaa juoksuharjoitteluun. Ruskeat poikaset ovat äärimmäisen söpöjä kaatuillessaan ja suurilla raajoilla temmeltäessään.