Beatboxaajan huikea taito – viisi äänielementtiä samaan aikaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkoon ilmestyy aika ajoin upeita talenttivideoita, joilla nähdään poikkeuksellisen lahjakkaita ihmisiä, jotka yrittävät saavuttaa mainetta ja kunniaa amatöörivideoidensa avulla. Nyt valokeilaan nousee beatbox-taitojaan esittelevä Gene Shinozaki.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mies näyttää videolla esimerkkiä beatboxin eri asteista. Hän lisää äänimaailmaansa jokaisella kierroksella uuden elementin, kunnes lopputuloksena kuullaan ällistyttävää suunsoittamista viiden eri äänimaailman turvin. Perusrumpukompin lisäksi hän tekee erilaisia perkussioääniä.

Beatboxaaminen on taitolaji, jossa korostuu rytmitajun jatkuva kehittäminen. Suulla voi matkia scratchingia, eli vinyylilevyn raavintaääntä, veden tippumista, kädentaputuksia tai jopa tuulen vinguntaa. Beatbox on tärkeä elementti hip hop -kulttuurissa.