Suklaatehdas muutettiin jättimäiseksi kannabisfarmiksi – tuottaa veroja valtiolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ontariossa sijaitseva Herseyn suklaatehdas perustettiin kesäkuussa 1963. Se toi Smith Fallsin paikkakunnalle paljon työpaikkoja, turisteja ja rahaa. Valitettavasti ajan hammas pureutui myös tehtaan toimintaan, ja se lakkautettiin. Kannabis on nyt palauttanut yritystoiminnan raiteilleen.

Tehtaassa viljellään nimittäin tätä nykyä terveydenhoitoon tarkoitettua marijuanaa, ja pormestari Dennis Staples on tehtaan toimintaan enemmän kuin tyytyväinen. Tweed Inc. viljelee kannabista yli neljän neliökilometrin alueella, ja tehdasta voidaan pitää varsinaisena onnenpotkuna, sillä maanomistajat ovat yleensä hyvin nihkeitä vuokraamaan maita huumeiden viljelyyn.

Kannabisfarmi tarkoittaa uusia työpaikkoja ja kuhinaa kaupunkiin. Pormestari tukee toimintaa koko sydämestään, koska hän itse menetti veljensä syövälle ja tällöin marijuana oli ainoa asia, joka auttoi veljen oloa viimeisinä aikoina. Kanadan terveysministeriö määräsi tämän vuoden kesäkuussa, että kannabiksen kotikasvatus on kiellettyä, sen sijaan he sallivat viljelyn yrityksille. Tämä auttaa myös lain valvomisessa.

Tätä nykyä yli 30.000 kanadalaista on oikeutettu ostamaan lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettua kannabista. Kanadan terveysministeriö arvioi, että vuoteen 2024 mennessä saavutetaan marihuanan myymisellä noin 1,25 miljardia dollaria, Huffington Post raportoi.