Ötökkävideo voi viedä katsojan yöunet – katso jos uskallat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiesittekö, että maailmassa on tavallisia loisia, eli parasiitteja, mutta myös loisenloisia, joita kutsutaan nimellä hyperparasiitit? Nyt tiedätte. Mikäli jo pelkkä loisten olemassa olo aiheuttaa vilunväreitä, kannattaa paneutua tähän YouTubessa julkaistuun videoon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videolla nimittäin esitellään maailman pelottavimmat parasiitit. Ensin video esittelee hyttysen mukana ihmisen elimistöön pesiytyvän madon, joka pahimmassa tapauksessa voi aiheuttaa raajoja turvottavaa elefanttitautia. Onneksi kyseinen mato esiintyy lähinnä vain trooppisessa ilmastossa, näin suomalaisittain ajateltuna.

Lisäksi videon tähdiksi nousevat ihmisen peräaukossa elävät kihomadot, karvoissa vipeltävät satiaiset ja erilaiset suoliston sukkulamadot. Tässä vaiheessa videota varmasti jokainen katsoja raapii itseään. Kaikista karmivimmat lienevät kuitenkin kalojen kieliä syövät loiset ja muurahaisten elimistössä kasvavat sienet. Onneksi nämä hirvitykset eivät kuitenkaan tiettävästi tartu ihmisiin.