Uskomaton näky: Uskoisitko näitä karvavuoria kaneiksi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Angorakanit ovat tunnettuja niiden pitkästä ja villamaisesta turkistaan, joka suojaa lajinsa edustajia tuiskulta ja tuulelta. Kaneista kerättävää karvaa kutsutaan angoraksi, ja sillä on erinomainen lämmöneristyskyky.

Nyt verkossa leviää uskomattomia kuvia jättikokoisista angorakaneista, jotka näyttävät enemmän karvaisilta möykyiltä kuin eläimiltä. Suomessa angorakaneja kasvattavan Villa Laurilan nettisivujen mukaan kanien karva on leikattava noin kolmen kuukauden välein. Aikuinen kani tuottaa noin kilon villaa vuodessa.

Epic Wildlife -YouTube-kanavan mukaan kyseinen kanirotu oli Ranskan kuninkaallisten suosiossa 1800-luvulla. Niitä tuotiin Eurooppaan Turkista, joissa angorakanit elivät luonnonvaraisina. Angora-sana on tarkoittanut muinoin Ankara-pääkaupunkia.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat