Yoko Ono hemmotteli John Lennonia juuri ennen kuolemaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin kokoonpanoihin. Yhtyeen kiinnostavin hahmo lienee salamurhaajan luotiin suhteellisen nuorena kuollut John Lennon, joka tunnettiin myös melko radikaaleista ajatuksistaan.

Lennonin vaimo Yoko Ono on paljastanut, että hänen miehensä salaisena paheena oli suklaa. Ono oli käynyt ostamassa Lennonille yllätykseksi suklaapatukan vain pari iltaa ennen kohtalokasta tapahtumasarjaa.

– Hän oli studiolla muutama ilta ennen kuolemistaan. Menin ulos ja ajattelin käydä kaupassa. Sitten pohdin, että miksi en ilahduttaisi häntä suklaapatukalla. En silloin vielä tiennyt, että hän kuolisi pian, mutta olen onnellinen, että vein vielä kerran suklaata hänelle, 80-vuotias Yoko Ono pohti The Timesille.

Samalla hän myönsi, että liikuttuu edelleenkin joka kerta kuullessaan John Lennonin Imagine-kappaleen. Muusikko ammuttiin 8. päivä joulukuuta vuonna 1980. Hän on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhan aatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo.

Mies muistetaan myös erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen.