Vuoden koskettavin kuvasarja: Mies kuvasi vaimonsa taistelun rintasyöpää vastaan

Ohhoh! · Stara.fi

Syöpään sairastuminen lienee yksi ihmisten ja heidän läheistensä pahimpia pelkoja, sillä ikävän moni ihminen päättää elämänsä syövän vietyä lopulta voiton. Valokuvaaja Angelo Merendinon 40-vuotias Jennifer-vaimo sairastui taannoin rintasyöpään.

Merendino päätti tilanteen ikävyydestä huolimatta ikuistaa vaimonsa kamppailun näkymätöntä tappajaa vastaan valokuviksi kävi taistelussa miten tahansa. Hän halusi myös osaltaan tuoda muiden tietoisuuteen miten moni ihminen kärsii päivittäin samanlaisesta tilanteesta, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta dokumentoida taisteluaan.

Angelon ja Jenniferin taistelu päättyi lopulta syövän voittoon, mutta vaimon muisto jäi elämään myös valokuvissa ja niitä varten perustetulla verkkosivustolla. Nyt Merendino käyttää koskettavia kuvia ja kirjoittamaansa kirjaa kerätäkseen varoja vaimonsa muistolle perustamalleen The Love You Share -järjestölle, joka tarjoaa apua rintasyövän kanssa kamppaileville naisille. Kirjan voi ostaa tästä linkistä.