Sementtiä ja superliimaa silikonin sijaan käyttänyt plastiikkakirurgi tuomittiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2011 maailmalla levisi uutinen karmealla tavalla pieleen menneestä plastiikkakirurgisesta operaatiosta, Suuremman takapuolen halunnut nuori amerikkalainen nainen kävi operaatiossa, jossa hänen takamustaan oli määrä kasvattaa.

Operaation suoritti kuitenkin ammattitaidoton huijari, joka ruiskutti naisen takapuoleen sementin, superliiman ja renkaanpaikkausaineen seosta. Nyt valelääkäri on tuomittu vankeusrangaistukseen lääkärinä työskentelemisestä ilman lupaa. Miehenä syntynyt, mutta myöhemmin sukupuoltaan naiseksi vaihtanut Morris tuomittiin torstaina 336 päiväksi vankeuteen. Tuomio astuu voimaan tammikuussa.

Morrisia syytetään myös 32-vuotiaan Shatarka Nubyn kuolemantuottamuksesta. Kesäkuussa 2012 sattuneen tapauksen oikeuskäsittely on vielä kesken. Shatarka Nubyn kerrotaan maksaneen ainakin 1.450 euroa hänen kuolemaansa johtaneista operaatioista, jotka kohdistuivat hänen takapuoleensa, lantioihin ja rintoihin.

Ron Oneal Morris aloitti laittomat plastiikkakirurgiset operaatiot vuonna 2007. New York Daily News -lehden mukaan useat valelääkärin asiakkaista olivat transsukupuolisia naisia, jotka halusivat itselleen kurvikkaamman ulkomuodon. Morrisin kerrotaan laskuttaneen asiakkaitaan huomattavasti virallisia lääkäreitä vähemmän.