Opettajille harmaita hiuksia… Montako maata maailmassa on?

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni on huomannut, että maailma-sana on oikeastaan kahden sana yhdistelmä? Siinä yhdistyvät sanat maa ja ilma. Maapallon pinnalla on seitsemän maanosaa, jotka jakaantuvat vielä omiin maihinsa. Kuinka monta maata maailmassa sitten on?

Suomi on maa siinä missä Saksakin, mutta onko Vatikaani maa? YouTubessa on nyt julkaistu video, joka avartaa, auttaa ja opastaa kaikkia kiinnostuneita siitä, että mikä alue yleensäkään luokitellaan omaksi maakseen. Onko se oma lippu vai riittääkö, jos maalla on rajat?

Maiden lukumäärän voi laskea kartasta tai YK:n kokouksesta, jonka mukaan maita on 193. Entäpä ne kaikki muut maat, jotka tahtoisivat olla virallisia maita, mutta YK ei ole tunnustanut niitä? Esimerkiksi olympialaisiin osallistuu 204 maata. Toisin sanoen maailmassa ei ole varmaa vastausta kysymykseen.

Sen sijaan voi videon perusteella sanoa, että maailmassa on noin 200 maata.