Tuhannet matkustajat jumissa lentokoneissa Kööpenhaminassa – ovien avaaminen kielletty!

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Vuoden tähän saakka rajuin myrsky riepottelee parhaillaan Länsi-Eurooppaa, ja aiemmin tänään myrsky iski Iso-Britanniaan harvinaisella voimalla. Parhaillaan myrskyn keskus on Tanskan yllä, ja Staran juuri Kööpenhaminasta saamien tietojen mukaan lentoliikenne on joutunut siellä poikkeukselliseen pulaan.

Kööpenhaminan Kastrupin lentokenttä on parhaillaan suljettu. Lentokentällä on kuitenkin tällä hetkellä arviolta 40 lentokonetta, joissa on edelleen matkustajat sisällä. Erään paikalla olevan henkilön mukaan lentokoneiden matkustajat joutuvat istumaan koneissa todennäköisesti vielä tovin, sillä hirmumyrskyn seurauksena lentokoneiden ovia ei saa toistaiseksi aukaista lainkaan.

Kastrupiin ohjattiin aiemmin tänään suuri määrä suljetuille lentokentille laskeutumassa olleita lentoja, joten kentän kapasiteetti tuli nopeasti täyteen ja sekin jouduttiin sulkemaan. Kastrupin lentokentän matkustajat eivät ole ainoita myrskyn kouriin joutuneita matkustajia, sillä myös junaliikenne on keskeytetty monin paikoin Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa.