Anaaliseksineitsyys lähtee taidegalleriassa – onko mikä tahansa taidetta?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Toisinaan taide antaa luvan kyseenalaistenkin tempausten toteuttamiseen, jolloin saatetaan rikkoa eettisyyden tai hyvän käyttäytymisen rajoja. Nyt eräs brittiläinen homoseksuaali on päättänyt menettää neitsyytensä taidegalleriassa.

19-vuotiaan Clayton Pettetin projekti on nimeltään Art School Stole My Virginity, ja hänen tarkoituksenaan on harrastaa elämänsä ensimmäistä kertaa seksiä miehen kanssa. Arvioiden mukaan taideprojektia seuraa noin 50 – 100 ihmistä. Nuorukainen ei ole kertonut hankkeestaan vanhemmilleen, mutta uskoo taideprojektin saavuttavan kansainvälistä suosiota.

Pettet aikoo harrastaa ystävänsä kanssa suojattua anaaliseksiä Hackenyssa sijaitsevassa taidegalleriassa, ja sen jälkeen pojat kysyvät taideprojektin yleisöltä mielipiteitä näkemästään. Tempausta on suunniteltu jo kolmen vuoden ajan ja se on määrä toteuttaa 25. tammikuuta 2014. Seksuaalivähemmistöjä edustavat ryhmät ovat antaneet kritiikkiä tämänkaltaiselle taiteelle. Pettet ei välitä siitä.

– Kyseessä on kerran elämässä toteutettava esitys. Olen säilyttänyt poikuuttani 19 vuotta, enkä aio heittää sitä helposti menemään, taideopiskelija kertoi Huffington Postille.