Huikea jättiläiskurpitsa painaa 900 kiloa – uskotko silmiäsi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanomalehtien sivut täyttyvät syksyllä erikoisista kasvikuvista, kun ihmiset lähettelevät toimituksiin kymmeniä otoksia hassun muotoisista juureksista ja hedelmistä. Yhdysvalloissa on tapana myös kisailla suurimman kurpitsan tittelistä etenkin Halloween-juhlan aikaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kalifornian Napa Valleyssa asuva Gary Miller sai viedä kotiin suuren summan rahaa ja kunnian siitä, että hänen kurpitsansa oli vuoden 2013 kurpitsakilpailun suurin. Voittokurpitsa painoi ennätykselliset 900 kiloa. Koska kaikki kärkikolmikon voittajat tulivat samalta paikkakunnalta, on kilpailussa ryhdytty vitsailemaan, että viinialueena tunnettu Napa Valley on jatkossa tunnettu myös kurpitsoistaan.

Kurpitsat ovat kurkun ja melonin sukulaiskasveja. Kyseessä on köynnöskasvi, joka on rantautunut Yhdysvaltoihin alun perin Keski-Amerikasta. Halloweenin aikaan kurpitsasta askarrellaan lyhtyjä. Maailman painavin kurpitsa punnittiin viime vuonna ja puntariin kertyi huimat 911,3 kiloa.