Läpileikkaus maailman musiikkihistoriaan – tunnistatko klassikkohitit?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pentatonix on viisihenkinen a cappella -yhtye, joka on saavuttanut mainetta ja kunniaa ympäri maailman poikkeuksellisen taidokkaalla musiikkicoveroinnillaan. Hiljattain yhtyeen tekemän Macklemore-cover räjäytti heidän suosionsa netinkäyttäjien keskuudessa, kun heidän Can’t Hold Us -versiota on väitettiin jopa alkuperäistä paremmaksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Pentatonix tarjoilee YouTube-kanavallaan läpileikkauksen maailman musiikilliseen historiaan. Vaikka videopotpuri lähtee liikkeelle 1000-luvulta, on suurin osa kappaleista 1900-luvun tuotantoa. Neljä ja puoliminuuttinen video on musiikillista ilotulitusta loppumetreille saakka. Pentatonix voitti vuonna 2011 NBC-televisiokanavan laulukilpailu The Sing-Offin. Ryhmässä on mukana Scott Hoying, Kirstie Maldonado, Mitch Grassi, Avi Kaplan ja Kevin ”K.O.” Olusola. Yhtye tulee syksyllä myös Eurooppaan kiertueelle.

A cappella tarkoittaa pelkästään laulaen tuotettua musiikkia. Siinä ei ole soittimia tai muuta säestystä, vaan laulaja tuottaa kaikki kappaleen äänielementit itse. Termi juontaa kirkkomusiikkiin, mutta nykyään a cappellana laulettua musiikkia kuulee myös pop-bändien esittämänä.