Maailman nopein kitaristi soittaa klassikon ”valoa nopeammin” – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni ihmettelee kitaravirtuoosien sorminäppäryyttä, kun he näpyttelevät kielisoitinta ällistyttävällä nopeudella ja tarkkuudella. Maailman parhaiden kitaristien taidonnäytteenä pidetään usein venäläisen Nikolai Rimski-Korsakovin säveltämää Kimalaisen lentoa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Iranilainen Vahid Iran Shani esittelee omia soittotaitojaan YouTubessa olevalla videolla, jonka mukaan hän on maailman nopeasormisin kitaransoittaja. Mies ei edes katso kitaransa suuntaan kuin silloin tällöin vilkaisten ja ällistyttävä suoritus on kunniamaininnan arvoinen.

Sen lisäksi, että Vahid soittaa kappaleen täydellisesti ja nopeasti, lisää hän videolla yllättäen tempoa vieläkin kiivaammaksi. Hänen sormien liikkeitä on loppujen lopuksi vaikea erottaa, kun tempo on viritetty äärimmilleen.