Opiskelijatyttö pelkää pöpöjä: ”Älkää edes hengittäkö lähelläni”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Osa ihmisistä tunnustaa olevansa joissain tilanteissa neuroottisia. Liika ajattelu voi muodostua joillekin myös pakko-oireiseksi häiriöksi, joka saa siihen sairastuneet esimerkiksi siivoamaan pakkomielteisesti.

Brittiläinen perheenäiti Lesley Turner on siivousintoinen nainen, joka onnistui tartuttamaan kasvatuksellaan myös Tuesday-tyttäreensä saman pakkoneuroosin. Kumpikin käyttää vapaa-aikansa imuroimiseen, pölyjen pyyhkimiseen ja kodin pintojen puhdistamiseen. Naiset ovat niin bakteerikammoisia, etteivät suostu halaamaan tai suutelemaan toista ihmistä.

Äiti ei myöskään kovinkaan usein poistu kotoaan, kun taas yliopistolla opiskelevan Tuesday-tyttären on käytävä opinahjossaan. Hän ei kuitenkaan pysty koskemaan koulun tietokoneisiin tai käymään sen ruokalassa. Turnerit tietävät neuroottisuutensa menneen liian pitkälle, ja he aikovat hakea häiriöön apua, ennen kuin on liian myöhäistä.

– Halua, että minuun kosketaan. En halua edes, että ihmiset hengittävät lähelläni. Kun joku yskii tai aivastaa – en voi sietää sitä. Menen pois, etten saastu, kertoi Tuesday Daily Mail -sivustolle.