Viimeinkin! Elektronisia laitteita ei tarvitse enää sammuttaa lentokoneessa

Matkailu · Stara.fi

Miljoonat ihmiset päivittäin joutuvat sammuttamaan virran elektronisista laitteistaan astuttuaan lentokoneeseen. Laitteiden pitää olla nykyisten sääntöjen mukaan sammutettuna varsinkin nousun ja laskun ajan. Nyt tästä vanhentuneesta säännöstä ollaan viimein asteittain luopumassa.

Yhdysvaltojen ilmailuhallinto FAA teki eilen odotetun päätöksen ja hyväksyy jatkossa elektronisten laitteiden, kuten sähköisten lukulaitteiden, tablet-tietokoneiden ja pelikonsolien käytön myös lentokoneen noustessa ja laskeutuessa. Yksi tärkeä sääntö kuitenkin säilyy, sillä matkustajat eivät saa soittaa puhelimilla lennon aikana missään vaiheessa.

Myös internetin käyttäminen alle 10.000 jalan korkeudessa on kiellettyä. Sitä ylempänä monet lentoyhtiöt tarjoavat lentokoneidensa omia langattomia nettiyhteyksiä. Uudet säännöt eivät astu heti voimaan kaikissa lentoyhtiöissä ja maissa, vaan ne tulevat voimaan asteittain lentokoneiden tekniikan salliessa. Ensimmäisinä elektroniset laitteet vapauttavat pannasta JetBlue Airways ja Delta Air Lines.