Varoittava esimerkki! Nuoruuden tavoittelu meni liian pitkälle

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Länsimainen kulttuuri korostaa voimakkaasti nuoruutta ja nuorekkuutta. Osa aikuisista ei kykene kasvamaan kunnolla aikuiseksi ja he jäävät henkisesti nuoruuden ja aikuisuuden välimaastoon. Tutkijat ovatkin keskustelleet siitä, olemmeko luomassa kokonaista keskenkasvuisten sukupolvea.

Eräälle naiselle nuorena pysyminen on muodostunut suoranaiseksi ongelmaksi. Helen Gillespie on näännyttänyt itseään kymmenvuotiaasta asti, koska haluaa pysyä nuorena. 30-vuotias nainen ei ole kasvattanut rintoja, hankkinut poikaystävää tai muuttanut pois vanhempiensa kotoa.

Skotlannista kotoisin oleva nainen pelkää niin paljon aikuiseksi kasvamista, että hän on syönyt vuosien ajan vain 750 kilokaloria päivässä. Gillespie painaa vain 38 kiloa. Anoreksia on ironisesti kääntänyt kaiken päälaelleen ja tehnyt naisesta vanhan naisen näköisen, uutisoi Barcroft TV.