Omakotitalossa ällistyttävä valoshow – kettulaulun tahdissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

YouTube on jo vuosien ajan täyttynyt lokakuusta joulukuuhun videoista, joilla omakotitaloasujat esittelevät uskomattomia valoviritelmiään. Niistä parhaimmat on ohjelmoitu tiettyyn musiikkiin sopivaksi, ja esityksissä kuullaan myös aikansa hittibiisejä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt välkkymisen rytmiksi on valittu jättimenestystä niittävä Ylviksen The Fox -kappale. Show on syntynyt 8.500 eri valon avulla ja esityksen ajastamiseen on käytetty 1.066 valotilannetta. Valoshow’n kehittänyt Edwards Landing Lights kertoo, että hän on luonut loisteen harrastusmielessä.

Musiikki ei kuulu esityksen aikana kadulle, vaan katsojien täytyy virittää kappale esimerkiksi autostereoistaan. Suurin osa lampuista on energiatehokkaita LED-valaisimia ja esityksen laatijan mukaan yksi show ei nosta sähkölaskua kuin muutamalla kympillä.