Nerokas keksintö maanjäristysalueille: Tuoli muuttuu kypäräksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Peruskallion uumenissa tapahtuvat maanjäristykset voivat pahimmillaan romahduttaa taloja ja myllätä maaperää. Mannerlaattojen raja-alueilla elävät ihmiset ovat tottuneet maanjäristyksiin, ja heitä on usein neuvottu pakenemaan suojaan tai vähintään pöytien alle järistyksen sattuessa.

Kuva: Mamoris
Kuva: Mamoris

Tärkeintä järistyksessä olisi pään suojaaminen, sillä usein tuhoisista järistyksistä on onnistuttu pelastamaan ihmisiä myös talojen raunioista hengissä. Nyt tähän on kehitetty uskomaton keksintö, eli tuoli, joka muuttuu tarpeen vaatiessa kypäräksi.

Tuolien alle jäävä hukka-alue on hyödynnetty siten, että istuimesta irtoaa kestävä muovikypärä, joka suojaa sekä päätä että niskan ja yläselän aluetta. Mamoris-tuoli esiteltiin Tokion muotoilijoiden ammattitapahtumassa ja se herätti heti median mielenkiinnon. Vaikka tuolikypärä ei olekaan kovin imartelevan näköinen, saattaa se olla kelpo kapistus hätätilanteissa, Elite Daily kuittaa.