Meksikon rajalta löytyi salakuljettajien supertunneli – valtaväylä maan alla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huumeiden salakuljettajat keksivät kerta toisensa jälkeen mitä uskomattomampia keinoja laittomien aineiden kuljettamiseen rajojen yli tai ali. Yhdysvaltojen ja Meksikon raja on hyvin vilkas kokeilupaikka, ja rikolliset ovat rakentaneet avukseen katapultteja, huumesinkoja ja tunneleita.

Nyt on jälleen paljastunut huumeiden kuljettamiseen käytetty tunneli, joka on poikkeuksellisen taidokkaasti rakennettu. Tunnelissa oli raiteet, sähköt ja ilmanvaihtojärjestelmä, joten sen rakentamisessa onkin ollut mukana joukko insinöörejä ja arkkitehteja.

Tunnelin kautta on kuljetettu huumeita Meksikon Tijuanan ja Yhdysvaltojen San Diegon välillä. Yhdysvaltojen valtuutettu asiamies Laura Duffy kertoo uutistoimiston julkaisemalla videolla, että kyseessä on viides supertunneli, joka on löydetty vuoden 2010 jälkeen. Tapauksen tiimoilta on pidätetty kolme epäiltyä. Tunnelista löydettiin 147 kiloa kokaiinia ja 7.700 kiloa kannabista. Duffy varoittaa huumekartelleja rakentamasta tunneleita lisää, sillä viranomaiset löytävät ne lähes poikkeuksetta.