NASA-kurpitsakilpailulla näyttävä sato – kykenisitkö samaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka halloween on jo ollut ja mennyt, kiertää verkossa edelleenkin aiheeseen liittyviä videoita ja kuvia. Nyt YouTubessa on julkaistu video, jolla esitellään NASA:n järjestämään kurpitsankaiverruskilpailuun osallistuneiden keksijöiden luomuksia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Joukkueille annettiin yksi tunti aikaa rakentaa laite, joka kaivertaisi kurpitsan erikoiseen muotoon. Lisäksi osallistujat rakensivat kurpitsalyhtyyn lisäelementtejä. Kilpailu järjestettiin NASA:n laboratoriossa. Joukkueet mittelöivät siitä, kuka pystyi luomaan upeimmat kurpitsalyhdyt rakentamillaan laitteilla.

Nörttien askartelupuuhat näyttävät oikeasti mielenkiintoisilta ja video osoittaa, ettei keskintöjen rakentaminen ole välttämättä tiukkapipoisten puuhaa. Videon lopulla esitellään parhaita luomuksia ja lopputuloksia, eikä kokonaisuuksille voi muuta kuin nostaa hattua.