Ällistyttävät optiset harhat ihastuttavat – oletko nähnyt vastaavaa?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Näyttävät ja erittäin taidokkaasti tehdyt piirustukset saattavat välillä näyttää todella aidontuntuisilta. Nyt Alessandro Diddi -nimisen miehen taidonnäytteet hämmästyttävät ympäri maailmaa. Taiteilija saa piirustuksensa näyttämään aivan 3D-kuvilta.

Ring (anamorphosis) by ~AlessandroDD on deviantART

Diddi saa piirustuksiinsa uskomattoman 3D-efektin varjostusten ja kuvakulmien avulla. Miehen mukaan hän haluaa taideteoksillaan muistuttaa ihmisiä siitä, että silmä voi todella tehdä temppuja mielelle. Diddi käyttää hyväksi esimerkiksi omia käsiään ja esineitä kuvatessaan piirustuksiaan saaden ne siten tuntumaan vielä todellisimmilta.

– Ihmiset ovat usein positiivisesti yllättyneitä nähdessään piirustuksiani, he eivät kykene ymmärtämään miten olen onnistunut saavuttamaan 3D-ilmeen, Alessandro Diddi selittää Daily Mailille.

Taiteilija selittää, että 3D-efektin saavuttaminen ei loppujen lopuksi ole niin vaikeaa. Se vaatii vain oikean tekniikan hallitsemista. Diddi on taideteoksissaan yhdistänyt kaksi intohimonsa kohdetta, vapaalla kädellä piirtämisen ja kolmiulotteisuuden. Katso kuva tästä linkistä.

My Left Hand by ~AlessandroDD on deviantART

Save Me! by ~AlessandroDD on deviantART

Rebellion by ~AlessandroDD on deviantART

Anamorphic Snake by ~AlessandroDD on deviantART

Pencil on columns by ~AlessandroDD on deviantART

Stone Bridge by ~AlessandroDD on deviantART

Double Illusion by ~AlessandroDD on deviantART

Guitar anamorphosis by ~AlessandroDD on deviantART

Door and stair anamorphosis by ~AlessandroDD on deviantART

Mirror by ~AlessandroDD on deviantART