Virgin-lentoyhtiön turvallisuusvideo hämmentää – tällaista ei ole aiemmin nähty

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiöt esittävät turvallisuusohjeitaan monenkirjavilla tavoilla yrityksestä riippuen. Joillakin lentoyhtiöillä on käytössään animaatioita ja videoita lentoemäntien esimerkkien tueksi. Osa kuitenkin turvautuu monotoniseen opastukseen, kun taas toiset repäisevät näissäkin asioissa näyttävästi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kerroimme taannoin, että Virgin-yhtiöiden lentokoneissa on käytössä kaiketi yksi hauskimmista tavoista, sillä yhtiön turvallisuusvideot ovat kuin lyhyitä piirroselokuvia vitseineen ja mieleenpainuvine yksityiskohtineen. Nyt Virgin American julkaisema uusi turvallisuusvideo on vertaansa vailla.

Turvallisuusvideolla esiintyy muun muassa kynähameisia lentoemäntiä, tummapukuisia robottitanssijoita, breakdancea esittäviä poikia ja upeasti laulavia esiintyjä. Usein lentoemäntien esittämät turvallisuusohjeet kaikuvat matkustamossa kuuroille korville, mutta tätä videota ei voi olla seuraamatta. Richard Branson teki sen taas.