Merihirviö tallentui videolle Australiassa?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Loch Nessin hirviö on tunnistamatonta lajia edustava suuri eläin, joka elää perinteisten tarinoiden mukaan Skotlannissa sijaitsevassa Loch Ness -järvessä. Nessiestä saadaa aika ajoin vieläkin havaintoja, mutta esimerkiksi tiedemiehet suhtautuvat sen olemassaoloon skeptisesti.

Kaikenlaisia tunnistamattomia olentoja on toki bongattu muualtakin päin maailmaa. Tällä kertaa Loch Nessin hirviötä muistuttava otus on nähty Australian Pohjois-Queenslandissa. Magnetic Islandin hiekoilta otetussa kuvassa voi nähdä aalloissa uiskentelevan pitkäkaulaisen olennon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kuva on, kuten monet vastaavat bongauskuvat, hyvin epätarkka, eikä siinä olevaa eläintä voi kovin vakuuttavasti. Alkuperäinen Nessie tunnetaan järvihirviönä, ja olisikin epätodennäköistä, että sama olento olisi onnistunut uiskentelemaan toiselle puolelle maailmaa merivesiin. Häämatkallaan ollut David Herron kuitenkin todisti ilmestystä rannalla.

– Sää on täydellinen – siksi Nessie on täällä. Kävelin rannalla, kun joku huusi, että herran tähden, tuolla on Loch Nessin hirviö. Katsoin merelle ja siellä uiskenteli hirviön näköinen olento. Pää oli noin puolitoista metriä vedenpinnan yläpuolella ja se liikkui ylös ja alas. Se oli varmasti neljä metriä pitkä otus. Voisi olla Plesiosaurus tai vastaava, pohdiskeli Herron näkemäänsä Sunrise Breakfast -televisio-ohjelmassa.