Ekan kerran etiketti – toimi näin seksin jälkeen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Parisuhteen alkamiseen liittyy monenlaisia toinen toistaan humoristisempia myyttejä. Naiset saattavat esimerkiksi uskoa, että ensimmäinen suudelma uroksen kanssa kertoo jotain olennaista miehestä. Mikäli tätä ajatuskulkua jatkaa, ensimmäinen seksikerta on sitäkin tärkeämpi.

Aina jokaisen uuden partnerin kanssa eka kerta ei välttämättä olekaan pelkkää ilotulitusta – mutta ei se mitään, elämäkään ei ole täydellistä. Ask Men -sivusto on luonut selviytymiskoodin, jolla ensimmäiseen yhdyntään voi suhtautua rennosti.

Monen neitokaisen mielestä pahin asia, mitä mies voi tehdä rakastelun jälkeen on kierähtää sivuun ja aloittaa kuorsaamisen. Tämä voi kuitenkin tapahtua aivan vahingossa, sillä orgasmi laittaa hyvän olon hormonit kiertämään pitkin kehoa. Vaikka väsymys painaisi, kaksilahkeisen on hyvä yrittää pysyä hereillä edes viitisen minuuttia.

Menipä itse akti miten tahansa, on tärkeää muistaa halailla sen jälkeen. Onhan seksissä kyse muustakin kuin pelkästä animaalisesta himosta – eli tunteista. Varsinkin naiselle tunnetason läheisyys on tärkeää, koska se voi auttaa vapautumaan jännityksestä ja voi jopa kasvattaa halua seuraavaan rakastelutuokioon.

Kaikki naiset eivät kykene laukeamaan ensimmäisillä seksikerroillaan uuden miehen kanssa. Kaksilahkeinen voi vaikuttaa asiaan paljon juttelemalla asiasta ja suhtautumalla siihen ymmärtäväisesti. Pari voi esimerkiksi kertoa toisilleen suhtautumisestaan seksiin ja neuvoa toisilleen kikkoja, jotka tuntuvat ihokosketuksessa hyvältä.

Ekan seksikerran jälkeen on tärkeintä pitää yllä rento ja välitön tunnelma. Pari voi huoleti huolehtia muistakin tarpeistaan petileikkien jälkimainingeista toivuttuaan. Moni voi kokea suihkussa käymisen tai virtsaamisen tarvetta rakastelun jälkeen – pistäähän akti kehon aineenvaihdunnan liikkeelle ja hiki on mukava pestä iholta pois. Niin ikään voi tulla nälkä. Ei muuta kuin rohkeasti jääkaapille ja voileivän tekoon.