Uskomatonta sivellintekniikkaa – pinstriper pysäyttää taidoillaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Läpipiirtämistä tai mallista kopioimista ei aina voi kutsua taiteeksi, vaikka sen tekijä ikuistaisikin kohteensa millintarkasti. Toki tarkka kopioiminen vaatii kykyjä, mutta lahjakkaampi lienee se, joka toteuttaa taiteensa oman luovuutensa pohjalta ilman matkimista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Pin stripingiksi kutsutaan maalaustekniikkaa, jossa maalari luo viivoja siveltimellään ja vapaalla kädellä. Tarkkuutta vaativaa tyyliä käytetään etenkin erilaisten ajoneuvojen koristemaalauksissa. Glen Weisgerber esittelee upeita koristemaalaustaitojaan YouTubessa olevalla videolla.

Hän kirjoittaa vapaalla kädellä kurvikkaita kirjaimia mustalle taustalle. Toiset eivät pysty yhtä tyylipuhtaaseen suoritukseen edes kynällä ja paperilla, kun tämä mestari toteuttaa kaunokirjoituksen siveltimellä ja paksulla koristemaalilla. Videon on julkaissut koristemaalauksiin erikoistunut Airbrush Action Magazine.