Selvisi hyisestä vedestä – 8 olutta pelasti hengen?

Lifestyle · Tim Isokivi

Kuten kaikki varmasti tietävät, alkoholi aiheuttaa lukuisia terveysrikejä ja altistaa ihmisiä onnettomuuksille heikentämällä heidän harkintakykyään. Joskus elimistössä oleva alkoholi voi kuitenkin toimia myös mieron tielle päätyneen pelastajana.

Kaksi humalaista miestä päätti hypätä laiturilta hyiseen meriveteen Iso-Britannian Kentissä. Daily Star -lehden mukaan toinen miehistä onnistuttiin pelastamaan pelastusrenkaan avulla, mutta toinen oli menettänyt tajuntansa ja kellui virran mukana ennen kuin rannikkovartija onnistui tuomaan hänet rannalle.

Miehet olivat ehtineet olla hyisessä vedessä noin 45 minuutin ajan, mutta yllättäen he selvisivät hengissä. Rannikkovartija Matt Stickelsin mukaan kiitos tästä kuuluu alkoholille. Tajuntansa menettänyt mies oli nimittäin juonut kahdeksan olutta ennen veteen hyppäämistä, ja mies säilyi hengissä alkoholin hidastettua hänen elintoimintojaan tarpeeksi.

Alkoholi lienee siis toiminut tapauksessa sekä hyvässä että pahassa. Silminnäkijä kuvailee tapauksesta lievin vammoin selvinneitä henkilöitä aikuisiksi miehiksi ”joiden olisi tullut tietää paremmin”.