Vakava varoitus! Meret lämmenneet ennätysvauhtia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ilmaston lämpeneminen ei ole pelkkä ituhippien levittämä pelottelukeino, vaan totisinta totta. Kolumbian yliopiston The Earth Institute on julkaissut huolestuttavan raportin, jonka mukaan maailman merten lämpötilat ovat nousseet ennätysvauhtia.

Science-lehdessä julkaistun raportin mukaan valtamerien lämpötila on noussut viimeisen 60 vuoden aikana enemmän kuin 10.000 vuoden aikana.

Vaikka Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli kertoi syyskuussa, että globaali ilmaston lämpeneminen on hidastunut merkittävästi 15 viime vuoden aikana, löytyy silti lähihistoriasta harvinaisen lämpimiä vuosia ja tämä on vaikuttanut merkittävästi myös maailman meriin.

Valtamerten lämpötilat kohoavat nyt 15 kertaa nopeammin kuin mammuttien aikakautena. Koska meillä ei ole käytössä kuin yksi maapallo elämistämme varten, tulisikin sitä vaalia kuin kukkaa kämmenellä. Jokainen voi omalla toiminnallaan auttaa maailman hyvinvointia ja kestävää kehitystä.