Uusi eläinlaji saatiin videolle – tältä näyttää olinguito

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka luulisi, että maailmasta on tiedossa jo kaikki mahdollinen, saamme toisinaan nauttia uusien lajien löytymisestä. Sademetsien ja valtamerien syvyyksistä saattaa löytyä vielä paljon ihmskunnalle tuntemattomia eläimiä ja kasveja.

Kuca: YouTube
Kuca: YouTube

Bassaricyon neblina, eli olinguito, on puolikarhu, joka on tunnettu pitkään, mutta sitä ei ole päästy todistamaan aidoksi ja erilliseksi eläinlajiksi kuin vasta tämän vuoden elokuussa. Kyseessä on puolikarhuihin kuuluva petoeläin ja ensimmäinen uusi eteläamerikkalainen lihaa syövä nisäkäslaji 35 vuoteen. Laji elää luonnossa Andien pohjoisosista aina Kolumbian ja Ecuadorin metsiä myöten.

Söpö ja alle kilon painoinen karhu ei ole vaarassa kuolla sukupuuttoon, vaikka sen luontaisista asuinmetsistä on hävitetty uskomattomat 40 prosenttia. Wikipedian mukaan lajilla on vain yksi maitorauhanen, joten sen otaksutaan synnyttävän aina vain yhden poikasen kerrallaan. YouTubeen on julkaistu video, joka on tiettävästi ensimmäinen koskaan lajista taltioitu pätkä sen luonnollisessa ympäristössä.