Raiskausvitsi pahasti överiksi – leviää parhaillaan verkossa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Raiskaus on aihe, joka kuumentaa monen tunteita. Tällaisilla tabuilla ei useinkaan kannata lähteä leikittelemään, mutta vitsiniekkoja löytyy aina. Sosiaalisen median aikakaudella kaikki voi levitä kulovalkean tavoin, ja tulokset voivat joskus yllättää.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Nyt erään henkilön kirjoittama raiskausvitsi on saanut kovasti huomiota osakseen. Viraalina levinneessä viestissään Diana-nimellä esiintyvä Twitter-käyttäjä kirjoitti viestin, jossa hän ihmettelee sitä, miksi tytöt pelkäävät raiskatuksi tulemista. Hänen mielestään nimittäin naisen tulisi tuntea ylpeyttä siitä, että mies on valmis riskeeraamaan vapautensa seksiaktin takia.

The Huffington Post -lehden mukaan Tumbrl-blogi F-king Rape Culture kokosi yhteen kaikkien niiden ihmisten nimet, jotka jakoivat viestin verkossa. Blogiin myös kirjoitettiin, että kukaan mainituista henkilöistä ei pistä vastaan, jos joku iskee heitä lapiolla – koska ovathan he ylpeitä, että hyökkääjä riskeeraa vapautensa lyödäkseen heitä. Alunperin vitsiksi tarkoitettu mauton heitto on siis saanut odottamattomat mittasuhteet.