Koolla on sittenkin merkitystä: ”Testitulosten ero oli selkeä”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentokoneissa matkustaminen saattaa olla puuduttavaa puuhaa etenkin isokokoisille ihmisille. Pitkillä matkoilla lentokoneista löytyy mukavasti vilttejä ja viihdettä, mutta silti matka taittuu usein nopeiten nukkumalla.

Pienessä tilassa nukkuminen asettaa haasteita monille, etenkään jos ei tahdo kuolata vierustoverin olkapäätä vaan yrittää pysyä omalla pienellä alueella. Kerroimme taannoin kuinka Airbus haluaa leventää lentokoneiden standardikokoisia istuimia yhdellä tuumailla 17 tuumasta 18 tuumaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa yhdellä tuumalla, eli 2,5 senttimetrillä, on merkitystä parempien unien saavuttamiseksi lennon aikana. Harley Streetin lääkäreiden tekemän tutkimuksen mukaan 18-tuumaisella istuimella nukkui peräti puolta paremmat unet 17-tuumaiseen verrattuna.

– Testitulosten ero oli selkeä. Kaikki isommalla istuimella nukkuneet matkustajat nauttivat syvemmästä ja pidemmästä unista. Tällä on suurta merkitystä esimerkiksi pitkillä lennoilla tavallisessa luokassa matkustaville, tohtori Irshaad Ebrahim sanoi Daily Mailille.