NASA julkaisi ällistyttävän videon: Tältä Marsissa näytti 4 000 000 000 vuotta sitten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on jo pitkään tutkinut Marsia, ja viime vuosina planeetan pinnalle on saatu myös ihmisen ohjaamia luotaimia. Punainen planeetta on jälleen päässyt videotähdeksi, kun Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto on julkaissut siitä uuden animaation.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videolla esitellään toisenlainen Mars, nimittäin planeetta, jolta Mars näytti neljä miljardia vuotta sitten. Marsin evoluutiota esittelevä video on hahmotelma siitä, miltä sen pinta näytti vielä silloin kun siellä oli vettä. Maisemavideolla nähty planeetta muistuttaa hyvin paljon nykyistä maapalloa.

Upean videon on työstänyt Goddard Conceptual Image Lab. Kerroimme taannoin myös videosta, jolla esiteltiin Marsin ylilento animaation turvin. Videokuva kertoi hyvin planeetan nykytilanteen. Videomateriaali oli koottu European Mars Express -luotaimen raportoimien tietojen mukaan. Luotain on kiertänyt Marsin 12.500 kertaa sitten vuoden 2003.