Voiko matkustamiseen kyllästyä? Näin saat reissusta kotoisamman

Matkailu · Terhi Piiroinen

Joillekin ihmisille avautuu mahdollisuus, että he pääsevät matkustelemaan yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja. Tällöin lentokentät, nähtävyydet ja kulttuurit tulevat tutuksi, mutta vaarana on, että pian uudet kokemukset eivät tunnukaan kummoisilta. Matkustamiseen ikään kuin tottuu liikaa.

Jos matkamiehet kyllästyvät matkalaukkunsa purkamiseen ja pakkaamiseen, kannattaa silloin hidastaa tahtia. Vaikka matkan aikana tahtoo usein nähdä lyhyessä ajassa niin paljon kuin mahdollista, on hyvä silloin tällöin ottaa totaalinen rentoutumispäivä. Miksipä ei voisi jäädä yhteen paikkaan vähän pidemmäksi aikaa sen sijaan, että tutkisi jatkuvasti uusia paikkoja pintapuolisesti?

Kun matkalla asettuu yhteen paikkaan pidemmäksi aikaa, estää se myös mahdollisen koti-ikävän saapumista. Mikäli on mahdollista, niin kannattaa myös hakeutua johonki töihin tai vähintään mukaan paikallisten aktiviteetteihin. Tällöin ei tunne itseään turistiksi, vaan on mukana kohdemaan elämässä. Ideoita ja erilaisia ryhmiä löytää helposti internetistä. Kannattaa mennä rohkeasti mukaan!

Myös majapaikan luonne vaikuttaa matkakokemukseen. On eri asia olla joka yö yksin hotellihuoneessa kuin vaikkapa ystävällishenkisessä hostellissa. Myös sohvasurffaaminen avaa mahdollisuuksia, ja tällöin oleskelu on enemmän kodissa ja aidossa asuinympäristössä asumista, Huffington Post vinkkaa.