Lapsi sniffasi karkkia – erotettiin koulusta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvalloista on kantautunut uutisia tapauksista, joissa oppilaita on erotettu koulusta mitä erikoisemmista syistä. Nyt georgialaisesta koulusta on erotettu kolmasluokkalainen poika tämän vedettyä nenäänsä karkkia huumeiden tavoin.

Paikallisen 11 Alive -uutiskanavan mukaan Newton Countyssä sijaitsevalla ala-asteella koulua käyvä 9-vuotias Demetri Santiago murskasi Smarties-karkkia jauhemaiseen muotoon, jonka hän ”sniffasi” nenäänsä. Kun opettajat saivat tietää pojan teosta, hänet erotettiin kahdeksi vuorokaudeksi.

Demetrin äidin Chelsi Lewisin mukaan poika kertoi ottaneensa mallia samoin tehneeltä luokkatoveriltaan. Paikalliset vanhemmat pelkäävätkin tavan yleistyvän lasten keskuudessa. Virallisen selityksen mukaan poika erotettiin koulusta ”kiellettyjen tavaroiden hallussapidon” vuoksi.

Chelsi uskoo teon olleen vain tyypillinen lapsellinen tempaus ja pojan oppineen virheestään. Hän kuitenkin haluaa varoittaa muita vanhempia karkkien ”sniffaamisesta”. Naisen mukaan teolla saattaa olla vaarallisia seurauksia.